JM does not take responsibility for the translation

Gästrum - för familj och vänner på besök

I varje hus vi bygger planeras för ett gästrum. En extra övernattningsmöjlighet som bidrar till att det blir lite enklare för dig att ha familj och vänner på besök. Ofta ligger rummet i anslutning till husets gemensamhetslokal.

Gästrummet planeras utifrån husets förutsättningar. I vissa hus som separat lägenhet, i andra som ett rum. Det finns ofta plats för två till fyra sängplatser, beroende på rummets storlek och val av inredning. Det finns alltid tillgång till dusch och toalett, antingen i direkt anslutning eller i intilliggande gemensamhetslokal.

Övernattning för släkt och vänner

Det är du och dina grannar som beslutar hur gästrummet ska disponeras. Ofta hyr föreningen ut boendet per natt till sina medlemmar. Alla i föreningen har rätt att hyra rummet. De gemensamma rummen i bostadsrättsföreningen ägs av dig och dina grannar tillsammans. Det gäller gästrummet och gemensamhetslokalen, men också eventuell tvättstuga och cykelrum. Ett praktiskt mervärde som vi hoppas ska bidra till att underlätta ett trevligt och bekvämt boende för alla som bor i huset.

Bra att veta

  • Gästrum eller gästlägenhet för 2–4 personer.
  • Har alltid dusch och toalett i eller i närheten.
  • I informationsmaterialet om din nya bostad ser du hur gästrummet planeras i huset.
  • Alla som bor i huset kan disponera gästrummet.

Jämför bostäder