JM does not take responsibility for the translation

Trivsel i Källparken

Mitt i Uppsala med vidsträckt utsikt över Källparken ligger bostadsrättsföreningen med samma namn. I huset finns trettiosex välplanerade lägenheter, fördelade på nio våningar. På tionde våningen ligger gemensamhetslokalen och en stor takterrass. De boende i brf Källparken flyttade in i tre etapper med start november 2011. I dag är det en aktiv förening med stor gemenskap. Här pågår bland annat tisdagspromenad med kaffestund, bokklubb, boulespel och fredagssimning. Varje år den 6 juni är det husets egen festdag med tipspromenad, mat och evenemang.

NYSTARTAD TRIVSELGRUPP
– Ända från början har det varit mycket på gång. Nu tar vi det ett steg vidare och några av oss håller i trådarna för att få nya saker att hända, säger Ingalill Larsson, ordförande i den nystartade Trivselgruppen. Det behöver inte vara så märkvärdigt, säger Ingalill, som ordnade adventsfika redan veckan efter att hon flyttat in.

– Det ska vara kul att bo och göra saker tillsammans. Inget passar alla och vi har alla olika förutsättningar, fortsätter hon. Men alla ska känna sig välkomna och kunna vara med, om och när de vill. Det är en trygghet att våga be om hjälp. I våras arrangerades en dagskryssning med båt. Det var stor uppslutning med 28 deltagare från föreningen. Det var väldigt lyckat, berättar Ingalill, även några som inte brukar komma ut så ofta fick stöd att följa med.

STOR NYTTA AV GEMENSAMHETSLOKALEN
Högst upp i huset ligger föreningens gemensamhetslokal och i våras inreddes den stora takterrassen. Det blev fler bord, stolar och rottingsoffor. Här träffas man bland annat för pick-nick, fika och trivselkvällar. Gemenskap och utbyte av varandra, är ord Ingalill återkommer till när vi pratar.

HÖSTENS PLANER PÅ GÅNG
Målet med nya Trivselgruppen är att planera lite extra och kunna arrangera flera typer av evenemang. Målet är att få med så många som möjligt på något.

– Det kan vara teater, gå ut och äta tillsammans, höstpromenad med lövskådning eller spontana evenemang som vi informerar om samma dag. Vi är en aktiv förening, med människor som reser, åker till sommarstugan och campar. Men snart är de flesta tillbaka och då ska vi ta tag i höstens aktiviteter, säger Ingalill.

Jämför bostäder