JM does not take responsibility for the translation

RADHUSEN I SKANÖR

För två år sedan var det inflyttning på Skanörs Vångar. Ett nybyggt bostadskvarter på Falsterbonäset, en av Sveriges vackraste spetsar. Här har vi byggt tjugo enplansradhus en cykeltur från havet.

Skanör ligger i Vellinge kommun, längst ut på Sveriges sydvästra spets, där Öresund möter Östersjön. Landskapet är flackt med hedar av ljung och pastellfärgade badhytter
på sanddynerna. När kommunen planerade det nya området lade man stor vikt vid att
behålla den karakteristiska Skanörkänslan. Nu är Skanörs Vångar en trivsam del av Skanör med nybyggda kvarter och befintlig naturmark bevarad. Skanör är en lugn ort under vinterhalvåret och desto mer aktiv under sommaren. Här finns bad, konst och kultur, ridsport, tennis och båtliv. Det är också en plats för golfälskare. En som både gillar sitt nya radhus och golf är Per Gustavsson, ordförande i brf Vångagåsen.

KLASSISKA GATUHUS MED PRIVAT ATRIUMGÅRD
Seniorgårdens kvarter på Skanörs Vångar består av tjugo enplansradhus i klassisk skånsk gathusstil. Husen är fint grupperade med skyddande innergårdar och spännande gångstråk. Fasaderna är vackert slammade i vitt, melerat gult eller schatterat brunrött tegel. Arkitekturen knyter an till byggnationen i Skanörs kärna. Radhusen ligger utmed en typisk Skanörgata med en zon närmast husen där man kan plantera de typiska stockrosorna. Husen är utformade som trivsamma och bekväma atriumhus där varje hus är unikt. De har flexibla planlösningar, stora umgängesytor och förhöjt tak i köket med ett stort fönster som skänker ljus och rymd.

Jämför bostäder