JM does not take responsibility for the translation

Brf Sjöporten - Göteborg

Skarpt läge vid älvstranden

Inspirationen till Sjöporten är hämtad från New York. Tidlöst tegel ramar in modern arkitektur. Många av bostäderna har spännande vinklar och unika detaljer. Området är en lyckad kombination av storstadskänsla och charmig småstadsidyll.

ljusa utsikter

Huset är ett sex våningar högt tegelhus med skarpa vinklar, ett stenkast från kajen. För att få rätt utomhusatmosfär har ljuskonsulten Torbjörn Eliasson, omsorgsfullt dirigerat kvarterets belysning. Varje lägenhet har väl tilltagen balkong eller uteplats, de flesta med utblickar över Göta Älv. Utmed kajerna finns promenadvänliga gångstråk, kantade med kaféer, butiker och kajplats för Älvsnabben som går in till Göteborgs centrum.

Upphöjd innergård

Den gemensamma gården är en gräsklädd oas som bryter av mot den stadsmässiga omgivningen. Eftersom gården är upphöjd blir det en privat och avskild mötesplats för de boende, säger landskapsarkitekten Ulf Rehnström som har formgett det gröna rummet ett par meter över marknivån. Här finns gräsytor, buskar, gott om sittplatser och en naturlig utgång från gemensamhetslokal och gästrum i bottenplan. Perfekt för gemensamma grillkvällar, vinprovning eller varför inte middag med nya grannar.

På anrik mark

Den stora Eriksbergskranen är ett landmärke i området och står kvar från Göteborgs varvsepok. Ljussättningen av kranen och den intilliggande dockan fick utmärkelsen Award of Excellence 2010 av International Association of Lighting Designers. Annan bevarad historisk bebyggelse i området är Juvelkvarnen som vårt koncernbolag JM köpte 2001 och byggde om till lägenheter samt Eriksbergshallen som ligger bredvid Sjöporten.

Jämför bostäder