JM does not take responsibility for the translation

Brf Norra Djurgårdsstaden – Stockholm

1:a pris till grönt stadsliv

På en historisk och vacker plats har Stockholms innerstad fått en ny efterlängtad stadsdel. Och i december 2015 fick Norra Djurgårdsstaden ta emot pris som världens bästa hållbara stadsutvecklingsprojekt på FNs klimatkonferens i Paris.

Först att flytta in

På en fin tomt, i ett av områdets bästa lägen, har Seniorgården byggt två punkthus och ett lamellhus. Seniorgårdens hus i kvarteret Garphyttan var de allra första att bli inflyttningsklara. Detta i ett gigantiskt områdespussel där litet som stort ska fungera och bli klart i tid. Husen har utsikt mot kringliggande grönområden och grönskande gård. Alla lägenheter har balkong, terrass eller uteplats.

Viktigt samhällsbygge

 Norra Djurgårdsstaden är ett bra exempel på när Seniorgården är med och bidrar som samhällsbyggare. Här har vi med vår kunskap och erfarenhet medverkat i ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt. Tillsammans med andra har vi förvandlat tidigare hamn­ och industrimark till framtidens hållbara stadsdel med vackra och funktionella bostäder. Gröna gårdar, promenadstråk, butiker, kommunikationer och allmänna parker ingår i boendemiljön och bidrar till trygghet och trivsel. Hela området kommer att omfatta 12 500 nya bostäder och beräknas helt klart 2025.

Jämför bostäder