JM does not take responsibility for the translation

Brf Hammarby kaj - Hammarby sjöstad

Många trivsamma år vid vattnet

Från kåkstad och sopberg till en sprudlande, modern stadsdel vid kanalen. För snart femton år sedan år sedan var det inflyttning i Seniorgårdens hus i kvarteret Bådan i Hammarby Sjöstad.

Aktiv gemenskap

Idag är brf Hammarby Kaj en aktiv förening. Nära hälften av de 82 hushållen träffas regelbundet. Föreningen har minst tre studiecirklar i gång per halvår och sommartid träffas de som är kvar i stan i den vackra pergolan på gården för gemensam fika.

I Hammarby Sjöstad har vi som byggbolag och våra arkitekter haft möjlighet att ta ut svängarna lite extra, vilket syns i föreningens kubformade gemensamhetslokal Kajutan. Lokalen ligger direkt på kajen med enorma fönsterpartier ut mot Sickla kanal. Här arrangeras pub-kvällar, bridge, läsecirkel, målarcirkel och föreläsningar. Exempelvis har konstnärinnan Eva Best som gjort glasutsmyckningar i huset besökt föreningen och berättat om sitt konstnärskap. Under året arrangeras också vårfest, grillkväll, filmklubb, bridgeklubb, pub-aftnar och temafester som vinprovning, vårfest, surströmmingsfest, kräftskiva med mera.

Snart 20-års stadsdelsutveckling

Hammarby Sjöstad ligger på gammal sjöbotten och marken sanerades för att kunna bebyggas och bli en modern stadsdel. I dag är Hammarby Sjöstad känt för attraktiva bostäder och spännande arkitektur. Det gäller även utomhusmiljön med breda bryggor och strandpromenader som ger alla möjlighet att njuta av vattenläget. Nu byggs de sista delarna av området som beräknas stå helt klart omkring 2017.

Sjöstaden tar form

Dagens stora utbud av butiker, restauranger och annan service var under uppbyggnad. Det uppvägdes av läget, de fina bostäderna och spänningen i att se grannskapet växa fram, berättar några av de som bott här sedan starten. Eva berättar att hon valde Hammarby Sjöstad för vattnet, vassen och piren. Margaretha jämför det första året i Sjöstaden med att komma till nybyggarland. Alla var trevliga, nyfikna, hjälpsamma och måna om att göra sin nya stadsdel till något riktigt bra.

Jämför bostäder