JM does not take responsibility for the translation
/ 5

Västra Götaland / Västra Frölunda

Radiotorget Till salu

Bekvämt och gemytligt i bästa läge vid torget

 • Bostäder för dig över 55
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Västra Frölunda
 • Pris: 2 200 000 - 3 897 000 kr
 • Avgift: 3 300 - 4 600 kr
 • Antal rum: 2 - 3
 • Boarea: 51 - 84 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Adress: Antenngatan 5
  42133 Västra Frölunda
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Omgående
 • Energiklass: C 67 67 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 40

Sista trean i Radiotorget

Rymlig trea med stor uteplats i västligt läge. Välkomnade hall med klinkerparti vid entrén och en skjutdörrsgarderob. Direkt till höger möts du av det stora vinkelköket från Marbodal, det är avdelat mot vardagsrummet av kyl och frys vilket ger en fin rumsindelning samtidigt som planlösningen känns öppen. Läs mer via länkarna nedan.

Kontakta våra mäklare för mer information:
Adam Andreasson, Nya Kvadrat, adam.andreasson@nyakvadrat.se, 076-601 00 01

På bara en kvart från Linnéplatsen ligger Radiotorgets lugna 1950-talscharm. Här bygger vi 40 bekymmersfria bostadsrätter med genomtänkta planlösningar, stora balkonger och med närhet till allt vilket ger dig mer tid till det som du prioriterar mest.

I trygga och lummiga Järnbrotts allra bästa läge bygger vi nya bostäder för dig som vill bo härligt med kvalitet men som inte vill behöva ägna fritiden åt att underhålla ditt hem. Bostadsområdet Radiotorget består av 40 bekväma bostadsrättslägenheter i direkt anslutning till torgytan med samma namn. Lägenheterna uppförs i ett flerbostadshus som tillsammans med en grön innergård blir en del av torget. Ett modernt, gediget och tryggt kvarter som bygger vidare på den småskalighet som torget och stadsdelen står för.

Lägenheterna mäter från tvåor till större treor. Oavsett vilken storlek du väljer så kan du räkna med att få prisvärda och genomtänkta kvadratmeter med modern utrustning, smarta funktioner och uppskattad förvaring som verkligen fungerar. Det här är bostäder att trivas i under lång tid.

De öppna planlösningarna ger flexibla ytor för sällskapsliv i kök och vardagsrum, men också fridfulla sovrum att sova och vila i. Badrummet är en kombinerad tvättstuga tack vare tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin samt praktiska arbetsytor och torkmöjligheter.

Alla lägenheter har stor balkong eller uteplats som vetter mot den gröna innergården i väster. Den nära lummigheten märks även inne i bostäderna tack vare lägenheternas stora fönster som släpper in de vackra omgivningarna.

Här lever du bekvämt med hiss och parkeringsmöjligheter i ett garage som ligger under huset. Tack vare bostadens läge och närheten till kommunikationer är möjligheterna samtidigt många att låta bilen stå.

 • Planerat

 • VIP-förtur

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

BÄSTA BALKONGLÄGET I MYSIGT 50-TALSKVARTER

Det småskaliga kvarteret med 40 lägenheter byggs i direkt anslutning till torgytans kortsida. Tillsammans med sin innergård skapar huset en ny del av Radiotorget.

Husets två trapphus mäter sex respektive åtta våningar. Variationen i antalet våningar gör att huset får en egen karaktär men är samtidigt en anpassning till kringliggande byggnader som består av ett längre lamellhus och ett par lite högre punkthus.

På samma sätt har omgivningen påverkat valet av material i fasaden.

– Danskt, ljust tegel står för gedigen kvalitet och klassisk arkitektur. Det är vackert att se på och för tankarna till 50-talsmiljön som finns här, säger Eva Grane, arkitekt vid arkitektbyrån Semrén & Månsson som ligger bakom Seniorgården Radiotorgets arkitektur.

Kvadratmeter som tar vara på ljuset

På insidan av huset syns tvåor och lite större treor. Arkitekten är särskilt nöjd med planlösningarna som ger dig sällskapsytor i såväl vardagsrum som kök. Tillsammans med stora fönster ser utformningen till att bostäderna är ljusa.

– De stora lägenheterna har genomsikt från fasad till fasad. Även tvåorna har fint ljusinsläpp. Öppenheten mellan kök och vardagsrum gör att det blir mycket ljus, säger Eva Grane.

Balkonger och uteplatser med plats för många

Alla lägenheter får en stor balkong eller uteplats som vetter mot eftermiddagssolen och den lummiga innergården i västerläge. Också här finns ytorna för att umgås, fika och äta middag med nära och kära. Väljer du att utnyttja möjligheten att glasa in blir balkongen eller uteplatsen en plats som kan utnyttjas större delen av året.

– Balkongerna och uteplatserna kläs i träpanel som ger variation i fasaden men som också skapar trivsel och ett skönare underlag att luta sig mot när solen skiner, säger Eva Grane.

Gemensamhetslokal och övernattningsrummet

När du flyttar in i Seniorgårdens Radiotorget ingår fler kvadratmeter än de som tillhör din lägenhet. För oss är det viktigt att erbjuda våra boende extra möjligheter till ett rikt socialt liv. Därför bygger vi i en gemensamhetslokal i huset, vackert belägen i bottenplanet mellan innergården, gatan och torget. Här kan du ta en spontanfika i goda grannars lag på lokalens tillhörande terrass, delta i en anordnad kräftskiva eller varför inte ställa till en privat födelsedagsfest för vänner och bekanta? Långväga gäster, barn och barnbarn kan sova över i det bokningsbara övernattningsrummet som ligger i anslutning till lokalen. Praktiskt när kvadratmeterna i egna lägenheten behövs till annat.

Fler rum för gemenskap på innergården

Innergården i väster får flera sorters planteringar som skapar gröna rum. Bågformade arrangemang med perenner och buskar, och en trädridå som skärmar av mot grannhusen i norr. Men också odlingslådor vars innehåll bestäms först senare, berättar Ulf Rehnström, landskapsarkitekt vid Landskapsgruppen, som står bakom gårdens utformning.

– Tanken är att de grannar som vill ska kunna odla själva. I jorden kan det bli blommor, grönsaker eller vad de boende nu önskar.

Utanför gemensamhetslokalen skapas ännu fler möjligheter till frivillig granngemenskap. En grillplats med tillhörande sittplatser som passar lika väl för soldyrkare som fikafantaster. Härifrån liksom från resten av innergården är sikten fri ned mot torget i söder.

– Vi har varit noga med att inte skärma av för mycket. Delvis har vi solen som kommer från det hållet. Men också för att man ska kunna se folklivet på torget, säger Ulf Rehnström.

Ta hissen till och från garaget

Under halva huset och hela innergården ligger föreningens parkeringshus. Här finns 25 parkeringsplatser för din och dina grannars bilar. I källarplanet finns även en cykelparkering och de till lägenheterna tillhörande förråden som ger uppskattade förvaringsmöjligheter. Allt når du enkelt och bekvämt genom hissen från ditt våningsplan.

Hög kvalitet från början till slut

Direkt när du kommer in i din nya lägenhet möts du av den höga standarden, de hållbara naturmaterialen och de ljusa tonerna som är återkommande. Golvet består av mattlackad trestavsparkett som löper vidare in mot vardagsrummet, ditt kök och sovrum. Redan i hallen syns de goda förvaringsmöjligheter med kapphylla och garderob eller skjutdörrsgarderob.

Badrum som välkomnar tvätt

I ditt badrum syns slitstarkt, lättskött och snyggt kakel både på golv och väggar. Här får en av väggarna agera fond i en grå ton som är lite ljusare än golvets klinkers medan de andra väggarna görs vita. Duschen skärmas av genom en vägg i klarglas. Hygienartiklar stuvas med fördel in i kommoden medan väggskåpen kan svälja både handdukar och tvättmedel. Rummet är på samma gång din alldeles egna tvättstuga. Ovanför din tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin finns en praktisk arbetsbänk och en torkställning med tio meters torklängd.

Ljusa toner med plats för dina detaljer

Väggarna fortsätter vara vitmålade i vardagsrum och kök. Fönster med låga bröstningar ser till att släppa in mycket ljus och nedtill syns fönsterbänkar i finslipad natursten. De ljusare tonerna syns även i köket i form av vita köksluckor och fullutdragslådor med dämpning. Precis som i vardagsrummet skapar det öppna sambandet sällskaps- men även praktiska arbetsytor i köket, så att du kan laga mat i goda vänners lag. Även vitvarorna går i rostfritt och är självklart energisnåla liksom induktionshällen som är standard. Diskmaskinen är integrerad. Varmluftsugnen och mikron har medvetet placerats lite lägre i högskåp för att göra matlagningen bekvämare.

Gott om uppskattad förvaring

I din nya bostad på Radiotorget ingår ett lägenhetsförråd i källarplan. Men vi på Seniorgården vet hur uppskattad god förvaring är på närmare håll. Därför finns gott om utrymmen även inne i din bostad i form av skjutdörrsgarderob, klädkammare eller garderob. Inredningen i våra förvaringslösningar är flexibel och kan kompletteras genom inredningstillbehör som kan anpassas efter dina behov.

Gör det personligt med egna tillval

Allt från golv till skåpsluckor i din nya lägenhet har valts ut särskilt av våra inredare. Vi kallar den fasta inredningen för Seniorgården Original och här platsar bara hållbara komponenter i naturmaterial med hög kvalitet. För att ge dig möjligheten att göra även din fasta inredning mer personlig ingår även valbara alternativ i sortimentet, där en del alternativ är kostnadsfria.

Oavsett om du väljer grundinredningen rakt av eller gör personliga tillval så kan du räkna med att inredningen kommer att hålla under lång tid.

 

Så här fungerar modellen:

1. Välj storlek på lägenhet.
2. Håll in vänster musknapp och dra muspekaren åt höger eller vänster för att snurra bilden.
3. Använd scrollen för att zooma in och ut i bilden.Så här fungerar modellen:

Till virtuell visning

SÅ HÄR FUNGERAR SOLSTUDIEN:

1. Välj tidsperiod för att hitta rätt soltimmar genom att klicka på 20 mars eller 21 juni.

2. Klicka och håll in vänster musknapp och dra i den vita pricken (tidsaxeln) i sidled. Nu ser du hur solen rör sig med tidsaxeln nederst i bilden.

Till solstudie

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Västra Frölunda

  Västra Frölunda är stadsdelen väster om Göteborg som erbjuder den där perfekta blandningen av hav och stad. Här bor du med cykelavstånd till både salta bad och stadskärnans shopping och uteliv. Frölunda kännetecknas kanske främst av hockeylaget men även av Frölunda Torg, ett av Västsveriges största köpcentrum, som ligger här.

   Läs mer

  trygghetspaketet

  Det är enkelt och tryggt att köpa en bostad av Seniorgården. Vi guidar dig hela vägen till ditt nya hem, från visning till inflyttning. Skulle något oförutsett hända på vägen omfattas du av vårt trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbel boendekostnad och tillträdesskydd. En värdefull garanti som gör ditt bostadsköp till en bekymmersfri och säker affär.

   Läs mer

  Jämför bostäder