JM does not take responsibility for the translation

Västra Götaland / Västra Frölunda

Perennen Planerat

Kastanjedalen

 • Bostäder för dig över 55
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Västra Frölunda
 • Avgift: Ej fastställt
 • Antal rum: 2 - 4
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Planerat
 • Tillträde: Kvartal 4, 2023 (Preliminärt)
 • Bostäder: 39

Mellan hav och shopping, intill villakvarter och lummig natur, hittar du kvarteret Perennen. Här bor du i bekväma lägenheter med balkong i härliga väderstreck.

Inuti de två tegelhusen hittar du en blandning av lägenhetssorter mellan 2 och 4 rum och kök. Vissa med avskiljt kök, vissa med öppen planlösning, men alla med balkong eller uteplats.

I området Kastanjedalen finns allt du kan tänkas behöva inom korta avstånd. Lummig natur har du precis utanför dörren och mataffär, café och busshållsplats ligger bara några korta promenadminuter bort. Med bussen tar du dig sedan till Frölunda Torg på 5 minuter, Önnereds brygga på 7 minuter och Göteborgs innerstad på under halvtimman. Så oavsett om du vill ta ett dopp i havet, gå en shoppingrunda på torget, hämta barnbarn på förskolan eller gå på teater i stan så är det enkelt att ta sig dit.

Mellan de två husen hittar du en grönskande innergård som gjord för såväl samvaro som rofylldhet. Den smälter väl ihop med grönområdet söder om kvarteret, där det finns gott om ytor att ha picknick under vårsolen.

– Kastanjeallén är ju fantastisk på våren när det blommar i ljusgrönt. säger Louella Vetter, arkitekt på Semrén & Månsson.

 I Perennen hittar du ett hem att trivas i och bjuda in till. I gemensamhetslokalen finns det plats för både träffar med grannarna och fester med familj och vänner. Det finns till och med ett övernattningsrum för de som har lite längre hem.

Planerad säljstart sommaren 2020.

 • Planerat

 • VIP-förtur

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Bostäder för en smidig vardag

Det ska vara enkelt att ta sig till och från sin bostad. I Perennens byggnader går hissen till alla våningar, inklusive källaren där du hittar ditt förråd. På gården finns ett väderskyddat cykelställ, på gatan finns det möjlighet att hyra parkeringsplats och din närmsta busshållsplats ligger bara några minuter bort.

Balkongen – ditt rum i grönskan

Första kaffekoppen i vårsolen, lässtunder under parasollet och middagar i sensommarvärmen. På din nya balkong eller uteplats finns det plats för allt det och lite till. Här har arkitekterna satsat på att göra så stora balkonger som möjligt. Flyttar du kanske från villan, men har de gröna fingrarna kvar så finns här även plats för blommor och örter.

Lokaler för gemenskap

I föreningen får alla tillgång till gemensamhetslokalen där det finns mängder av möjligheter för umgänge. Kanske bildar du och dina nya grannar en bokklubb, kanske är det är här du lär dig något nytt på en kurs, kanske är det här du firar din nästa födelsedag – eller för all del bara sätter dig ner för en kopp kaffe.

Här finns även en övernattningslägenhet, så att du kan ha långväga gäster utan att det blir trångt i din bostad.

Grönskande gård

Innergården mellan husen knyter an till de gröna omgivningarna med flera olika sorters planteringar. Här görs det även plats för sittytor. Tanken är att det ska vara en avkopplande plats där du kan läsa en bok eller umgås med dina grannar och vänner.

Kolla restider

  Om området

  Västra Frölunda

  Västra Frölunda är stadsdelen väster om Göteborg som erbjuder den där perfekta blandningen av hav och stad. Här bor du med cykelavstånd till både salta bad och stadskärnans shopping och uteliv. Frölunda kännetecknas kanske främst av hockeylaget men även av Frölunda Torg, ett av Västsveriges största köpcentrum, som ligger här.

   Läs mer

  trygghetspaketet

  Det är enkelt och tryggt att köpa en bostad av Seniorgården. Vi guidar dig hela vägen till ditt nya hem, från visning till inflyttning. Skulle något oförutsett hända på vägen omfattas du av vårt trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbel boendekostnad och tillträdesskydd. En värdefull garanti som gör ditt bostadsköp till en bekymmersfri och säker affär.

   Läs mer

  Jämför bostäder