JM does not take responsibility for the translation
/ 6

Stockholm / Gustavsberg

Strandviks Flyglar Till salu : Se lediga bostäder

Utmärkt sjöläge i vacker parkmiljö

 • Bostäder för dig över 55
 • Kommun: Värmdö
 • Område: Gustavsberg
 • Pris: 2 995 000 - 7 495 000 kr
 • Avgift: 3 235 - 5 840 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 4
 • Boarea: 45 - 104 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 4, 2019 - Kvartal 1, 2020
 • Energiklass: B 59
 • Bostäder: 56

Öppet hus

I höst har du möjlighet att träffa mäklaren för Strandviks Flyglar varje torsdag kl 16-17 i vår visningslokal på Ekedalsvägen 4 i Gustavsberg. Välkommen förbi då eller besök någon av våra bostadsbutiker när det passar dig!

Intill Farstavikens norra strand planerar Seniorgården för två nya kvarter i bästa läge i Gustavsberg. Här bor du i ljusa, tidlösa lägenheter intill Farstavikens lummiga strandpromenad. Samtliga lägenheter får generös uteplats eller balkong, varav merparten ligger i söderläge med utsikt över småbåtshamnen.

Strandviks Flyglar består av fyra huskroppar som kommer att ligga ca 50 meter från Farstavikens småbåtshamn och den fina strandpromenaden. Husen byggs i två etapper, till öster och väster om det anrika Villa Strandvik. Respektive etapp omfattar ett lamellhus i två våningar och ett punkthus i fyra våningar. 

Bostäderna karaktäriseras av öppna planlösningar, stora ljusinsläpp och tidlösa materialval. Alla bostäder får sin unika utformning, vilket gör att ingen bostad är den andra lik. Tillgängligheten är hög, bland annat i form av hiss och väl tilltagna badrum. Här får du också tillgång till Seniorgården Boförmåner, en serie utvalda tjänster som du kan köpa som tillval.

På gångavstånd från Strandviks Flyglar ligger Gustavsbergs centrum med butiker, restauranger och inte minst den anrika porslinsfabriken.  

 • Planerat

 • VIP-förtur

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Strandviks Flyglar

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Strandviks Flyglar är beläget norr om Gustavsbergs centrum (visionsbild - parkmiljön kan komma att förändras).
Bostäderna i Strandviks Flyglar karaktäriseras av öppna planlösningar och stora ljusinsläpp (visionsbild - parkmiljön kan komma att förändras).
Här har vi valt tidlösa materialval och neutrala kulörer som ger dig möjlighet att skapa ett personligt hem (visionsbild - parkmiljön kan komma att förändras).
Sovrummen blir en rofylld plats som rymmer dubbelsäng och har gott om förvaring (visionsbild).
Här bor du med strandpromenaden och småbåtshamnen utanför dörren (visionsbild - parkmiljön kan komma att förändras).
Härlig utsikt från generösa balkonger och uteplatser, varav majoriteten ligger i söderläge (visionsbild - parkmiljön kan komma att förändras).
Strandviks Flyglar ligger i en vacker och anrik parkmiljö (visionsbild - parkmiljön kan komma att förändras).
Husens kulörer är varma i tegel och faluröd puts med inslag av trä vid balkongerna (visionsbild - parkmiljön kan komma att förändras).
Den östra respektive västra etappen inkluderar ett lamellhus och ett punkthus (visionsbild - parkmiljön kan komma att förändras).
Strandviks Flyglar ligger öster respektive väster om Villa Strandvik som pekats ut av Värmdö kommun som kulturhistoriskt omistlig.
Här bor du i en småstadsidyll med närhet till både skärgård och shopping.
Bostäderna ligger ca 50 meter från vattnet, småbåtshamnen och den fina strandpromenaden.
Några minuters promenad bort ligger Gustavsbergs anrika porslinsfabrik.
Här hittar du även flera restauranger och caféer med utsikt mot vattnet.
15 minuters bilfärd bort ligger Wermdö Golfklubb och Ingarö Golfklubb.
Sommartid är det möjligt att ta sig till Stockholms city med Strömma Kanalbåtarna, en vacker båtresa via Skurusundet och Baggensviken.
Solnedgång i Gustavsberg.
Situationsplan över Strandviks Flyglar.

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Unik utformning

Respektive etapp i Strandviks Flyglar innefattar ett lamellhus och ett punkthus med lägenheter från två till fyra rum och kök. De inglasade lamellhusen låter ljuset falla i trapphusen som känns ljusa och välkomnande.  Alla bostäder i Strandviks Flyglar får sin unika utformning och ingen lägenhet är den andra likt. Några har exempelvis tre meter i takhöjd. Gemensamt för bostäderna är de öppna planlösningarna, de stora fönstren som skapar generösa ljusinsläpp samt låga bröstningar. 

Balkong och uteplats

Samtliga lägenheter i Strandviks Flyglar har rymlig balkong eller uteplats, varav majoriteten ligger i söderläge mot Farstavikens norra strand, strandpromenaden och småbåtshamnen. 

Lokaler och gemensamma ytor

Entréer och trapphus är rymliga och lättillgängliga med hiss och automatisk dörröppnare. I anslutning till entrén finns förråd för både rullstolar och barnvagnar.

En gemensam lokal med övernattningsrum och WC/dusch finns på bottenvåningen i ett av trapphusen. Den gemensamma tvättstugan är ett utmärkt komplement till den egna tvättmaskinen/torktumlaren. Lägenhetsförråd, garage och såväl bil- som cykelparkeringar ligger i omedelbar anslutning till husen och området. 

Öppen planlösning skapar rymd

Hållbara och slitstarka naturmaterial såsom mattlackad trestavig ekparkett och fönsterbänkar av natursten är ett återkommande inslag i bostaden. Den öppna planlösningen skapar ljus och rymd och gör den lätt att möblera. Alla bostäder har dessutom gott om förvaring i form av klädkammare, skjutdörrsgarderober eller garderober. 

Smakfulla kök

Köket är utrustat med en modern uppsättning av energiklassade vitvaror, så som induktionshäll, diskmaskin, kyl och frys samt mikro och ugn i högskåp. För att underlätta köksbestyren finns det praktiska arbetsytor, källsortering och fullutdragslådor samt dämpade skåpsluckor. 

Toalett och tvätt i ett

Det generösa badrummet är både ett praktiskt och bekvämt utrymme. På golvet sitter en mörkgrå klinker och väggarna är stilrent helkaklat i vitt. Tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin har placerats under en praktiskt arbetsbänk och duschhörnan har två öppningsbara dörrar.  

 Läs mer om inredningsvalen

Gamla Skärgårdsvägen 
Kommunens arbete med att bygga om Gamla Skärgårdsvägen pågår. Deras entreprenör R&R Markentreprenad har byggt om muren vid Villa Strandvik och nu lägger de om ledningar samt breddar gångvägen söder om Gamla Skärgårdsvägen till gång- och cykelbana.  Detta arbete innebär att Gamla Skärgårdsvägen kommer att vara enfilig under vissa tider och styras med trafikljus. Deras arbeten med vägen beräknas bli klara hösten 2019.

Byggnation av kommande kvarter
Byggnationen av Seniorgårdens kommande kvarter är i full gång. Markarbeten med sprängning, pålning och masshantering pågår för fullt. Sprängningsarbetena samt pålningsarbetena beräknas bli klara under augusti månad. En byggkran i områdets östra del har kommit upp och inom kort kommer byggkran för områdets västra del upp. Grundsulor har påbörjats och i augusti planeras första bottenplattan att gjutas. Därefter kommer de första väggar upp och de nya husen börjar att ta form. 

I samband med byggnationen byts de kommunala vatten- och avloppsledningarna i området ut. Vid om läggning nära befintliga träds rötter tryckborras ledningarna för att ej skada trädens rötter. Arbetet pågår just nu söder om Seniorgårdens inhägnade byggområde och syns med gropar i parken där tryckborrningen ska ske ifrån.

Byggnadsarbetena kommer att pågå fram till inflyttningarna som planeras ske under kvartal 4 2019 och kvartal 1 2020.

Villa Strandvik
Företaget Sisyfos är specialiserade på att bygga om äldre fastigheter. De värdesätter platsers och byggnaders historia högt och kommer att ansvara för renoveringen av villan. Villa Strandvik kommer att byggas om till bostäder och planeras att färdigställas samtidigt som Strandviks flyglar. Läs mer i vår projektlogg

Parkarbeten
Värmdö kommun planerar att påbörja sina arbeten i parken nedanför Strandviks Flyglar efter sommaren. Bland annat ska en del mindre välmående träd och sly tas bort och en strandpromenad ska byggas. Under våren har Seniorgården sanerat parken och tagit bort befintliga föroreningar, vilket mestadels bestod av porslinsrester som fanns i marken. Detta för att skapa en välmående parkmiljö.

Här hittar ni mer information om kommunens arbete av området kring Strandviksparken. 

Text senast uppdaterad 2018-09-04

Om området

Gustavsberg

Gustavsberg ligger på Värmdös östra sida, vackert inbäddad i Farstaviken. Skärgården är ständigt närvarande i Gustavsberg, med rika möjligheter till ett aktivt båtliv, fina bad, bryggor och klippor. Platsen är starkt förknippad med porslinsfabriken och dess duktiga formgivare som har satt ”Made in Gustavsberg” på världskartan. I dag har de gamla bruksmiljöerna fått nytt liv genom tillkomsten av moderna bostäder.

 Läs mer

trygghetspaketet

Det är enkelt och tryggt att köpa en bostad av Seniorgården. Vi guidar dig hela vägen till ditt nya hem, från visning till inflyttning. Skulle något oförutsett hända på vägen omfattas du av vårt trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbel boendekostnad och tillträdesskydd. En värdefull garanti som gör ditt bostadsköp till en bekymmersfri och säker affär.

 Läs mer

Jämför bostäder