JM does not take responsibility for the translation
Gustavsberg

Gustavsberg

Värmdö

   Gustavsberg

   Gustavsberg ligger på Värmdös östra sida, vackert inbäddad i Farstaviken. Skärgården är ständigt närvarande i Gustavsberg, med rika möjligheter till ett aktivt båtliv, fina bad, bryggor och klippor. Platsen är starkt förknippad med porslinsfabriken och dess duktiga formgivare som har satt ”Made in Gustavsberg” på världskartan. I dag har de gamla bruksmiljöerna fått nytt liv genom tillkomsten av moderna bostäder.

   Just nu befinner sig Gustavsberg mitt i en expansiv utvecklingsfas med ett modernare centrum, grönare parker och ett rikare fritidsliv. Visionen är att lyfta fram och förädla det som redan finns där: det fina vattenläget, den klassiska bruksarkitekturen och den vackra skärgårdsmiljön. Därtill får tätorten ett rikare utbud av idrott, rekreation, kultur och shopping.

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    / 10

    Butiker och service i Gustavsberg

    I Gustavsbergs centrum finns närservice med allt du behöver till vardags i form av butiker, restauranger, bibliotek, idrottshall och vårdcentral. Här finns det genuina konditoriet Delselius som är ett välkänt vattenhål för båtgäster. Den unika konsthallen Artipelag ligger bara sex kilometer från Gustavsbergs centrum. Fem minuters bilväg från Gustavsberg ligger Värmdö köpcentrum, ett större handelsområde med shopping, café och restauranger och gym. 

    Snabba kommunikationer

    Att bo i Gustavsberg är att bo i skärgården nära stan. Från Gustavsberg till Stockholms innerstad tar det bara 20 minuter med bil eller buss. Sommartid är det möjligt att ta sig till Stockholms city med Strömma Kanalbåtarna, en vacker båtresa via Skurusundet och Baggensviken. 

    Naturområde

    Skärgården är ständigt närvarande i Gustavsberg, med rika möjligheter till ett aktivt båtliv, fina bad, bryggor och klippor. Utöver det finns även ett flertal promenadstigar – och löpspår, bland annat Tjustviksrundan som utgår från Farsta Slottsvik och bjuder på vacker miljö bland skog och hästhagar. Promenadspåret både cykel- och barnvagnsvänligt och det finns ett flertal rastplatser vid Baggensfjärden för den som vill fika.   

    Svensk porslinshistoria

    Gustavsberg är ett tidigare fabrikssamhälle med hundraåriga rötter i svensk porslinshistoria, både med konst- och brukstraditioner. I dag finns det fortfarande ett sjuttiotal aktiva hantverksstudios, en keramikskola och ett flertal Factory Outlets för keramik, porslin och glas. Här finner man bland annat det populära besöksmålet Porslinsmuseet ligger i det gamla Torkhuset mitt i de nya porslinskvarteren och Gustavsbergs Konsthall med Keramik & Glas Expo.

    Jämför bostäder