JM does not take responsibility for the translation
/ 7

Stockholm / Bromma Nockeby

Grönviks dunge Till salu : Se lediga bostäder

Högt och grönt läge i Nockeby

 • Bostäder för dig över 55
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Bromma Nockeby
 • Pris: 4 850 000 - 12 050 000 kr
 • Avgift: 3 490 - 6 080 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 5
 • Boarea: 54 - 116 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Omgående
 • Energiklass: B 60 60 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 30

Vi har visningar som vanligt

Aktuella visningar publiceras löpande. Om du föredrar en privat visning, kontakta gärna fastighetsmäklare Marcus Lindgren. Vi kan också ordna digitala visningar där vi guidar dig över telefon. Även våra Bostadsbutiker är öppna som vanligt.

Grönviks dunge är en liten bostadsrättsförening för dig som fyllt 55. I de tre fristående stadsvillorna ryms totalt 30 välplanerade lägenheter om två till fem rum och kök. Läget är lugnt, med äldre villakvarter och S:ta Birgitta kyrka som grannar. Här får du ett elegant boende utvändigt såväl som invändigt.

Gemensam takterrass
Husen är byggda i souterräng med fyra våningsplan, vilket ger ett småskaligt uttryck med tre synliga våningar mot entrégatan.
En dunge med barr- och lövträd bidrar till begränsad insyn och ombonad känsla. Självklart kan du njuta av allt detta på din egen uteplats eller balkong, men också på den stora gemensamma takterrassen med utsikt över Mälarens vatten.

Intelligenta funktioner som tillval
Vad sägs om att kunna släcka hela lägenheten med ett knapptryck i hallen när du går hemifrån? Och välkomnas till en upplyst bostad med musik som spelas när du kommer hem? Du som köper bostad i Grönviks dunge kan till och med 31 mars köpa till intelligenta funktioner till ett värde av 50 000 kr. Här kan du läsa mer om erbjudandet.

Bankerbjudande och Trygghetspaket
Till dig som köper lägenhet i Bfr Grönviks dunge har vi ett bankerbjudande från SEB Brommaplan. Läs också om vårt Trygghetspaket för Grönviks dunge som vi tagit fram för att ditt bostadsköp ska flyta så smidigt som möjligt.

Trygg bostadsrättsmarknad i Sverige
Grönviks dunge har kvalitetsmärkningen Trygg BRF. Trygg bostadsrättsmarknad i Sverige är ett branschinitiativ för stärkt konsumentskydd på bostadsrättsmarknaden som JM-koncernen står bakom, allt för att du som bostadskund enkelt ska kunna jämföra de ekonomiska åtagandena och riskerna med nyproducerade bostäder i bostadsrättsföreningar. 

 • Planerat

 • VIP-förtur

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Grönviks dunge

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Välkommen till 3 rum och kök i Grönviks dunge

Flygning över Grönviks dunge

Balkonger, uteplatser och takterrass

Husen ligger i souterräng med fyra våningsplan, vilket ger ett småskaligt intryck med tre synliga våningar mot entrégatan. Utvändigt är byggnaderna klädda i elegant vit ädelputs.

Alla lägenheter har balkong eller uteplats, vissa med delvis sjöutsikt, andra med grönska. Alla balkonger mot söder är inglasade. Balkonger och uteplatser är väl tilltagna, med belysning och vädringsstång. Här är de dessutom avgränsade från varandra och utan insyn, samtidigt som balkongernas pinnräcken släpper igenom ljuset på ett fint sätt. 

På hustaket närmast kyrkan finns en underbar gemensam takterrass. Från den klinkerklädda terrassen har du en vacker panoramavy över Mälarens vatten.

Arkitektens egna ord

”Jag tycker om att husen knyter an till funktionalismen som finns i området och att vi har skapat tre stadsvillor i stället för en större huskropp. På det sättet behåller vi trädgårdsstadens och villastadens karaktär. Att sitta på takterrassen, höra fåglarna kvittra och blicka ut över vattnet och kyrkan kommer alldeles säkert att bli fantastiskt.”

Pär-Olof Olsson, Brunnberg & Forshed Arkitekter

Gemensamma ytor

Varje trapphus har rymlig hiss med sittplats; en av många smarta funktioner som gör vardagen enklare. I den luftiga entréhallen kan du sitta och vänta på en taxi samtidigt som du blickar ut över entrétorget. Du har tillgång till ett rymligt förråd i källaren, samt cykelrum, rullstolsförråd och parkeringsgarage där det även finns ett antal elbilsplatser. I kvarteret finns dessutom gemensam avfallssortering samt cykel- och handikapparkeringar.
 
I Grönviks dunge finns en gemensamhetslokal med wc/dusch och övernattningsmöjlighet, som du kan boka när släkt och vänner kommer på besök. Här finns också en gemensam tvättstuga i markplan med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. Perfekt då du vill tvätta flera maskiner åt gången eller mangla dukar!

Ett kök utöver det vanliga

Köket har eleganta grå kökssnickerier med köksö samt dämpade skåp och lådor, dessutom får nästan alla bostäder vinkyl. Vi har genomgående satsat på högkvalitativa Miele-produkter i ditt nya kök och utrustningen inkluderar rostfri inbyggnadsugn, induktionshäll med spisvakt samt integrerad diskmaskin. Här finns snygg LED-belysning under köksskåpen, lyxig bänkskiva i sten samt slimmad utdragbar fläktkåpa.

Vardagslyx i badrummet

Badrummet ger en känsla av lyx samtidigt som det är lätt att hålla rent och har gott om förvaring i kommod och väggskåp. På det behagligt uppvärmda golvet ligger exklusiv klinker i grå kustgranit och väggen har ett vitt, liggande väggkakel.

Duschen har dubbla glasdörrar och en blandare med takdusch. Tvättmaskin och torktumlare från Miele är placerade under en praktisk och stilfull arbetsbänk. Här finns spegelskåp med LED-belysning, en flexibel torkställning samt infällda spotlights med dimmer. Toaletten är förhöjd, och majoriteten av bostäderna har dessutom en extra WC.

Gott om förvaring

Hallen har ett vackert klinkergolv vid ytterdörren och platsbyggd specialdesignad hallinredning, i övrigt har vi lagt en vacker askparkett med låga trösklar för ökad framkomlighet. Bostäderna har gott om plats för förvaring i skjutdörrsgarderober från Elfa samt i klädkammare med flexibel inredning. Väggarna i vardagsrummet och sovrummet är förstärkta för vägghängd TV, en annan fin detalj är infällda spotlights med dimmer.

Seniorgårdens Boförmåner

Seniorgårdens Boförmåner är en uppsättning extratjänster som vi har tagit fram för att ditt nya hem ska bli ditt allra bästa. Med våra praktiska flyttjänster kan du till exempel få hjälp med allt som hör flytten till. Vi kan se till att flyttstäda ditt gamla hem, röja såväl vindsförrådet som källaren samt magasinera möbler och göra snyggt i trädgården. Vid inflyttning hjälper vi dig att boka packning, lastning, lossning och uppackning i ditt nya hem.

Våra bekväma tjänster hjälper dig även i vardagen. Du kan till exempel beställa fönsterputs och städning. Eller varför inte låta oss hjälpa till att hänga upp tavlor och montera nya möbler?

 Läs mer om Seniorgårdens Boförmåner

2018

Trädgallring
Inledningsvis gallrades träd ur på platsen för Grönviks dunge enligt överenskommelse mellan Stockholms stad och Seniorgården. Avsikten var att bevara så många friska träd som möjligt på marken i anslutning till bostadsprojektet.

Markarbeten och sprängning
Sommaren 2018 pågick förarbeten såsom att iordningsställa arbetsplatsen med stängsel och skapa tillfällig parkering för besökare till S:t Birgitta kyrka. Sprängningsarbeten pågick från augusti till september, därefter påbörjades grundläggningsarbeten.

2019

Färdigställande in- och utvändigt
Vintern 2018/2019 byggde vi husens stommar. Under 2019 pågår utvändigt fasadarbete och färdigställande av bostadsrätterna invändigt och utvändigt. 

2020

Planerad inflytt
Under första kvartalet 2020 beräknas kvarteret Grönviks dunge vara klart och inflytt av de boende påbörjas.

Upprustning av vändplan och gångbanor
När bostadshusen är färdigställda kommer Stockholms stad att plantera träd längs trottoaren inom områdets norra del. En ny gångbana byggs längs de nya husen och vändplanen rustas upp så att SL:s ersättningsbussar kan vända på ett bättre sätt än idag. Stadens arbeten beräknas preliminärt vara klara under sommaren 2020.

Byggtransportvägar till Grönviks dunge

Som boende i Grönviks dunge kommer du att ha tillgång till bilpool - bra för miljön, bra för plånboken. Här listar vi fler fördelar då flera delar bil: nya bilar minimerar utsläpp, mindre parkeringsbehov, du slipper försäkring, skatter och underhåll, du betalar bara för den tid du använder bilen.

Om området

Bromma Nockeby

Nockebyhov ligger invid Judarskogens naturreservat och ett stenkast från Mälarens strand. Samtidigt är kommunikationerna till Västerorts stora butiks- och serviceutbud goda från detta "gröna hörn" av Bromma. Nockebybanans hållplats, eller Tolvan som den kallas av Brommaborna, ligger några minuters promenad från porten.

 Läs mer

trygghetspaketet

Det är enkelt och tryggt att köpa en bostad av Seniorgården. Vi guidar dig hela vägen till ditt nya hem, från visning till inflyttning. Skulle något oförutsett hända på vägen omfattas du av vårt trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbel boendekostnad och tillträdesskydd. En värdefull garanti som gör ditt bostadsköp till en bekymmersfri och säker affär.

 Läs mer

Bostadsbutiken Stureplan

Besöksadress:
Stureplan 19, Stockholm
Telefon 08-782 11 11
E-post Bostadsbutiken Stureplan

Öppettider:
Måndag–fredag 10–18
Lördag 12–16

Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Besöksadress:
Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
08-782 14 22
E-post Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Öppettider:
Tisdag-torsdag 14–18 
Fredag 12–16
Söndag 12–16

Bostadsbutiken Älvsjöstaden

Besöksadress:
Kabelverksgatan 5, Älvsjö
Telefon 08-782 11 12
E-post Bostadsbutiken Älvsjöstaden

Öppettider:
Tisdag och torsdag 12-18
Söndag 12-16

Jämför bostäder