JM does not take responsibility for the translation
/ 6

Stockholm / Bromma Nockeby

Grönviks dunge Till salu : Se lediga bostäder

Högt och grönt läge i Nockeby

 • Bostäder för dig över 55
 • Kommun: Stockholm
 • Område: Bromma Nockeby
 • Pris: 4 850 000 - 12 050 000 kr
 • Avgift: 3 490 - 6 080 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 5
 • Boarea: 54 - 116 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Kvartal 1, 2020 (Preliminärt)
 • Energiklass: B 60 60 kwh/kvm, år
 • Bostäder: 30

Grönviks dunge är en liten bostadsrättsförening för dig som fyllt 55. I de tre vita, fristående stadsvillorna ryms totalt 30 välplanerade lägenheter om två till fem rum och kök. Läget är lugnt, med äldre villakvarter och S:ta Birgitta kyrka som grannar. Här får du ett elegant boende utvändigt såväl som invändigt.

Husen byggs i souterräng med fyra våningsplan, vilket ger ett småskaligt uttryck med tre synliga våningar mot entrégatan. En dunge med barr- och lövträd bidrar till begränsad insyn och ombonad känsla. Självklart kan du njuta av allt detta på din egen uteplats eller balkong, men också på den stora gemensamma takterrassen med utsikt över Mälarens vatten.

Till dig som köper lägenhet i Bfr Grönviks dunge har vi ett bankerbjudande från SEB Brommaplan. Läs också om vårt Trygghetspaket för Grönviks dunge som vi tagit fram för att ditt bostadsköp ska flyta så smidigt som möjligt.

 • Planerat

 • VIP-förtur

 • Bearbetning VIP

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Bostäder i Grönviks dunge

 • Till salu

 • Reserverad

 • Bokad


Hittade inga bostäder till försäljning med dessa kriterier

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

Husen byggs i souterräng med fyra våningsplan, vilket ger ett småskaligt intryck med tre synliga våningar mot entrégatan. Utvändigt klär vi byggnaderna i elegant vit ädelputs.

Balkonger, uteplatser och takterrass

Balkonger och uteplatser är väl tilltagna, med belysning och vädringsstång. Här är de dessutom avgränsade från varandra och utan insyn, samtidigt som balkongernas pinnräcken släpper igenom ljuset på ett fint sätt. Alla balkonger mot söder är inglasade.

På hustaket närmast kyrkan finns en underbar gemensam takterrass. Från den klinkerklädda terrassen har du en vacker panoramavy över Mälarens vatten.

Arkitektens egna ord

”Jag tycker om att husen knyter an till funktionalismen som finns i området och att vi har skapat tre stadsvillor i stället för en större huskropp. På det sättet behåller vi trädgårdsstadens och villastadens karaktär. Att sitta på takterrassen, höra fåglarna kvittra och blicka ut över vattnet och kyrkan kommer alldeles säkert att bli fantastiskt.”

Pär-Olof Olsson, Brunnberg & Forshed Arkitekter

Gemensamma ytor

Varje trapphus har rymlig hiss med sittplats; en av många smarta funktioner som gör vardagen enklare. I den luftiga entréhallen kan du sitta och vänta på en taxi samtidigt som du blickar ut över entrétorget. Du har tillgång till ett rymligt förråd i källaren, samt cykelrum, rullstolsförråd och parkeringsgarage där det även finns ett antal elbilsplatser. I kvarteret finns dessutom gemensam avfallssortering samt cykel- och handikapparkeringar.
 
I Grönviks dunge finns en gemensamhetslokal med wc och dusch och övernattningsmöjlighet, som du kan boka när släkt och vänner kommer på besök. Här finns också en gemensam tvättstuga i markplan med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. Perfekt då du vill tvätta flera maskiner åt gången eller mangla dukar!

Alla bostäder har genomgående hög inredningsstandard, fönster i flera väderstreck och ett genomgående naturligt ljusinsläpp.

Ett kök utöver det vanliga

Köket är utrustat med rostfri inbyggnadsugn med spisvakt, och lyxig bänkskiva i sten. De flesta lägenheterna får vinkyl. De grå kökssnickerierna har fullutdragslådor med grepplist, dämpade skåpluckor med handtagslös klick-öppning och snygg LED-belysning, samt slimmad utdragbar fläktkåpa.

Vi har genomgående satsat på högkvalitativa Miele-produkter i ditt nya kök. De flesta lägenheterna får en köksö som rumsavdelare - här kan du själv välja om du vill ha delvis öppen eller avdelad lösning.

Vardagslyx i badrummet

Badrummet ger en känsla av lyx, samtidigt som det är lätt att hålla rent och har gott om praktisk förvaring i kommod och väggskåp. På det behagligt uppvärmda golvet ligger exklusiv, grå klinker och på väggen sitter ett vitt, liggande väggkakel.

Duschen har dubbla glasdörrar och en blandare med takdusch. Tvättmaskin och torktumlare från Miele är placerade under en praktisk och stilfull arbetsbänk. Toaletten är förhöjd, och majoriteten av bostäderna har dessutom en extra WC.

Seniorgårdens Boförmåner

Seniorgårdens Boförmåner är en uppsättning extratjänster som vi har tagit fram för att ditt nya hem ska bli ditt allra bästa. Med våra praktiska flyttjänster kan du till exempel få hjälp med allt som hör flytten till. Vi kan se till att flyttstäda ditt gamla hem, röja såväl vindsförrådet som källaren samt magasinera möbler och göra snyggt i trädgården. Vid inflyttning hjälper vi dig att boka packning, lastning, lossning och uppackning i ditt nya hem.

Våra bekväma tjänster hjälper dig även i vardagen. Du kan till exempel beställa fönsterputs och städning. Eller varför inte låta oss hjälpa till att hänga upp tavlor och montera nya möbler?

 Läs mer om Seniorgårdens Boförmåner

2018

Trädgallring
Första delen i arbetet blir att gallra ur träd på platsen där bostadshusen ska byggas. Stockholms stad och Seniorgården har kommit överens om vilka träd som ska tas ner på platsen. Avsikten är att bevara så många friska träd som möjligt på marken i anslutning till bostadsprojektet.

Markarbeten och sprängning
Under sommarmånaderna pågår förarbeten bland annat med att iordningsställa arbetsplatsen med stängsel och tillfällig parkering för besökare till S:t Birgitta kyrka. Sprängningsarbeten planeras starta i mitten av augusti och beräknas pågå till och med september 2018. Därefter påbörjas grundläggningsarbeten.

2019

Färdigställande in- och utvändigt
Under vintern 2018/2019 bygger vi husens stommar. Därefter följer utvändigt fasadarbete och färdigställande av bostadsrätterna invändigt och utvändigt. 

2020

Planerad inflytt
Under första kvartalet 2020 beräknas kvarteret Grönviks dunge vara klart och inflytt av de boende påbörjas.

Upprustning av vändplan och gångbanor
När bostadshusen är färdigställda kommer Stockholms stad att plantera träd längs trottoaren inom områdets norra del. En ny gångbana byggs längs de nya husen och vändplanen rustas upp så att SL:s ersättningsbussar kan vända på ett bättre sätt än idag. Stadens arbeten beräknas preliminärt vara klara under sommaren 2020.

Byggtransportvägar till Grönviks dunge

Om området

Bromma Nockeby

Nockebyhov ligger invid Judarskogens naturreservat och ett stenkast från Mälarens strand. Samtidigt är kommunikationerna till Västerorts stora butiks- och serviceutbud goda från detta "gröna hörn" av Bromma. Nockebybanans hållplats, eller Tolvan som den kallas av Brommaborna, ligger några minuters promenad från porten.

 Läs mer

trygghetspaketet

Det är enkelt och tryggt att köpa en bostad av Seniorgården. Vi guidar dig hela vägen till ditt nya hem, från visning till inflyttning. Skulle något oförutsett hända på vägen omfattas du av vårt trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbel boendekostnad och tillträdesskydd. En värdefull garanti som gör ditt bostadsköp till en bekymmersfri och säker affär.

 Läs mer

Bostadsbutiken Stureplan

Besöksadress:
Stureplan 19, Stockholm
Telefon 08-782 11 11
E-post bostadsbutiken.stockholm@seniorgarden.se

Öppettider:
Måndag–fredag 10–18
Lördag 12–16

Bostadsbutiken Liljeholmskajen

Besöksadress:
Sjöviksvägen 26, Liljeholmen
08-782 14 22
E-post bostadsbutiken.liljeholmen@seniorgarden.se

Öppettider:
Tisdag-torsdag 14–18 
Fredag 12–16
Söndag 12–16

Bostadsbutiken Älvsjöstaden

Besöksadress:
Kabelverksgatan 5, Älvsjö
Telefon 08-782 11 12
E-post bostadsbutiken.alvsjo@seniorgarden.se

Öppettider:
Tisdag och torsdag 12-18
Söndag 12-16

Jämför bostäder