JM does not take responsibility for the translation
Åkersberga

Åkersberga

Österåker

   Åkersberga

   Åkersberga i Österåker är en aktiv tillväxtkommun med hög andel nyföretagare. Härifrån flyttar man ogärna, vilket är lätt att förstå, med den unika mix av natur och skärgård som erbjuds. Ändå är det bara cirka 30 minuter från Stockholms city.

   Kanalstaden är den del av Åkersberga som Österåkers kommun väljer att satsa på, där man på ömse sidor om kanalen planerar för drygt 3000 bostäder. Satsningen innebär också förbättrad kollektivtrafik där Roslagsbanan redan fått dubbelspår på vissa sträckor. Den fortsatta utbyggnaden av Roslagsbanan kommer att ge tätare trafik, punktligare tåg och förhöjd säkerhet.

   Projekt i området

   I närheten

   Kolla restider

    Shopping och service

    Åkersberga centrum ligger en kort promenad från Flaggspelet. Här finns ett 60-tal butiker, restauranger, bokhandel, bank och apotek och flera större matbutiker, som ICA Kvantum, Coop och Willys. Här hittar du även ett flertal restauranger och caféer.

    Vid trafikplats Rosenkälla, norr om riksväg 276 vid E4, planeras för ett av Nordens största köpcentrum. Här kommer butiker, restauranger, upplevelser och fritidsaktiviteter att finnas på ett 90 hektar stort område.

    Skärgård och strövområden

    Nästan hälften av Österåker består av vatten och kommunen har hela 1 100 öar, vilket gör området till ett mecka för båtägare. Längs Åkers kanal går en sex kilometer lång promenadslinga och kanalen är en av Upplands längsta och vackraste kanotleder med gott om bad- och rastplatser.

    Det är nära till skogen och det finns gott om fina strövområden, som exempelvis Domaruddens naturreservat med bad, vedeldad sjöbastu, elljusspår, samt möjlighet till ädelfiske. Roslagsleden och Blå leden är vackra vandringsleder med varierad och delvis orörd natur.

    Aktiv fritid

    För den golfintresserade finns hela sex golfbanor i Österåkers kommun. Åkersberga Tennishall är en av Sveriges största tennisklubbar och i kommunen finns förutom alla havs- och insjöbad, även två simhallar.

    På Berga Teater arrangeras konserter, dans eller bio. Österåker har även en konsthall, Länsmansgården, som erbjuder utställningar och kursverksamhet.

    Goda kommunikationer

    Med Roslagsbanan tar det cirka 35 minuter till Tekniska Högskolan. Banan får just nu flera dubbelspår för att öka framkomlighet och säkerhet och när hela utbyggnaden är klar kommer Roslagsbanan att ha större kapacitet och ökad turtäthet.

    Den kollektiva busstrafiken går under rusningstrafik tätt från Åkersbergas station till bland annat Mörby, Danderyds sjukhus och Humlegården.

    Med bil tar du dig snabbt ut på E18 för vidare färd till Stockholm city, en resa på cirka 30 minuter. Det är gott om cykelbanor och promenadvägar i hela kommunen.

     Mer info om Roslagsbanan

    Jämför bostäder