JM does not take responsibility for the translation
Stuvsta

Stuvsta

Huddinge

   Stuvsta

   Lummiga och trivsamma Stuvsta i Huddinge kommun ligger söder om Stockholm. Här planerar Seniorgården nu för 56 ljusa och välplanerade lägenheter med alla tänkbara bekvämligheter. Det skogstäta området ligger mycket centralt nära buss och pendeltåg, med gångavstånd till Stuvsta torg.

   Stuvsta består till stor del av lummiga villakvarter med äldre småhus, men här finns också modernare bebyggelse. I närområdet finns ett stort utbud av strövområden för härliga promenader och motionsspår.

   I Stuvsta centrum finns ett 30-tal butiker, apotek, vårdcentral och restauranger. För ett bredare utbud av service, kultur och nöjen ligger Huddinge centrum endast 3 minuter bort med pendeltåg.

   I nära anslutning till kvarteret Loket kommer 48 bostäder att uppföras av vårt systerbolag Borätt. Här kan du läsa mer om kvarteret Tåget.

   Projekt i området

   Kolla restider

    Välbesökta naturområden

    Naturområdena är flera och välbesökta. Här finns ett stort utbud av strövområden för härliga promenader och motionsspår, många försedda med elljus. Sommartid erbjuds bad och fiske och på vintern plogas skridskobanor på flera sjöar. Då spåras det även för skidåkning på många platser i kommunen. Lockar gympa och styrketräning ligger Friskis & Svettis på Dalhemsvägen 33 i Huddinge.

    Shopping och service

    I Stuvsta finns ett 30-tal butiker, restauranger, post, vårdcentral, apotek blomsteraffär etc. Ett par kilometer nordväst ligger Kungens Kurva som är ett av de största köpcentrumen i Skandinavien.. Här finns bland annat mataffärer, världens största IKEA-varuhus samt Heron City med restauranger, biograf, bowling, shopping, gym etc.

    Shoppinggallerian Skärholmen Centrum är belägen på andra sidan E4/E20 och i Älvsjö några kilometer österut ligger Stockholmsmässan, som årligen lockar 1,5 miljoner besökare.

    Goda kommunikationer

    Kommunikationerna är mycket goda. Seniorgårdens planerade projekt ligger i nära anslutning till pendeltågsstationen. Ett flertal busslinjer med hållplatser som Huddinge centrum, Kungens kurva, Skärholmen och Fruängen har också sina hållplatser vid stationen.

    Brett kulturutbud

    Området har ett brett och varierat kulturutbud för alla smaker. I Huddinge centrum finns ett välfyllt biblioteket som bjuder på intressanta föreläsningar, författarträffar och seniorträffar med olika teman. Kommun, föreningar, församlingar, studieförbund och andra utövare arrangerar dagligen olika evenemang i området. Populära årliga arrangemang är Huddinge jazz och 1000 meter konst. Herrgården Fullersta gård vid Huddinge station har konstutställningar samt ett välbesökt café.

    Jämför bostäder