JM does not take responsibility for the translation
/ 8

Örebro / Alnängarna

Slussparken Till salu

Tidlöst boende intill Svartån

 • Bostäder för dig över 55
 • Kommun: Örebro
 • Område: Alnängarna
 • Pris: 2 195 000 - 4 795 000 kr
 • Avgift: 3 430 - 6 451 kr
  Exkluderat varmvatten
  Inkluderat triple play
 • Antal rum: 2 - 5
 • Boarea: 52 - 125 kvm
 • Boendeform: Lägenhet
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Status: Till salu
 • Tillträde: Omgående
 • Energiklass: B 29
 • Bostäder: 42

Sista 4 rok i attraktivt hörnläge med dubbla uteplatser

Kontakta våra mäklare för mer information:
Paola Ingeby, SkandiaMäklarna, paola.ingeby@skandiamaklarna.se  070-732 01 04 
Max Bergquist, max.bergquist@skandiamaklarna.se, 070-750 09 99

I ett unikt läge vid Svartån erbjuder vi nybyggda moderna bostäder med flexibla genomtänkta planlösningar för dig som vill bo naturnära men ändå centralt. Huset står nu färdigbyggt och inflyttning pågår.

Här bor du nära vattenblänk och industrihistorisk miljö intill de gamla lokstallarna vid slussen. De ljusa välplanerade lägenheterna är fördelade på fem våningsplan, samtliga med möblerbar balkong eller uteplats i söderläge.

Grönskande innergård samt gemensamhetslokal och övernattningsrum

Boende i Slussparken har fler ytor att nyttja än de som hör till den egna lägenheten. På gården finns en fantastisk omslutande innergård som blickar ned mot Svartån. Här kan du slå dig ned i växthuset och njuta av de vackra planteringarna, du kan odla i egen liten trädgårdstäppa eller kanske spela ett parti boule med grannarna på den gemensamma boulebanan. Det finns också tvättstuga samt en gemensamhetslokal med kök som du kan låna för kalas eller fest. Långväga gäster inkvarteras i det bokningsbara övernattningsrummet.

Sköna omgivningar

Stadsparken och Osets naturreservat ligger bara ett stenkast bort. På 10 minuters cykeltur når du allt vad city har att erbjuda samtidigt som du kan välja att bara njuta av lugnet och naturen strax utanför din dörr. 

Med sina vackra omgivningar, härliga promenadstråk och parker runt knuten blir detta ett boende som överträffar det mesta. 

 • Planerat

 • VIP-förtur

 • Säljstart

 • Byggstart

 • Inredningsval

 • Tillträde

Illustrationer och 3D-bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten.

 

 

Byggnaden

Huset består av 42 lägenheter med flexibla planlösningar, två till fem rum och kök fördelade på fem våningsplan. Bostäderna präglas av ljusa, höga fönster och riktas mot den fina utsikten över Slussen – även tvåorna har utblickar åt flera håll genom hörnfönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Flera olika lägenhetstyper ger många valmöjligheter utifrån levnadssituation och behov. 

En generös innergård med häckar och träd, sittytor och odlingslotter får tack vare komplementsbyggnader som gemensamhetslokal och tvättstuga en insynsskyddad och privat karaktär.

Arkitekten berättar

Som boende i Slussparken kan du förvänta dig en ljus och luftig lägenhet med fina kvalitéer som utblickar åt flera håll, bra förvaringsmöjligheter och en otroligt vacker och grön omgivning berättar arkitekten Helene Flink på Sweco. 

-Tegel, som kan anses vara det självklara fasadmaterialet, bryts av med cortenstål på norrfasaden vid Södra Grev Rosengatan och med liggande träpanel mot innergården, berättar Helene. Precis som första etappen har byggnaden en stramare, mer upprest gestaltning ut mot gatan där cortenstålet ger karaktär genom sina vackra nyansskiftningar. Mot innergården, som kännetecknas av grönska och aktivitet, ger träpanelen en mjukare framtoning och en övergång mellan CV-områdets industrihistoriska stil och Slussens gröna naturområde.  

 

 

Gröna rum

Samtliga lägenheter har antingen en stor möblerbar balkong eller uteplats. På norrsidan kompletteras flera bostäder av inglasade halvuppvärmda loggior som gör att du förlänger årets varmare säsong. Den som bor på bottenvåningen får dessutom en egen trädgård.

På den grönskande skyddade innergården kan du slå dig ned på någon av de rofyllda sittplatserna eller kanske sköta om grönsakerna i den egna odlingslotten. Här kan du njuta i skuggan av en pergola eller varför inte i växthuset en gråmulen dag. Boulebanan blir ytterligare ett inslag som skapar en naturlig mötesplats på gården.

Ytor för gemenskap

Den som bor i Slussparken har fler kvadratmetrar att nyttja än de som hör till den egna lägenheten. För Seniorgården är det sociala utbytet en viktig del av boendeupplevelsen. Därför tycker vi att det är viktigt med genomtänkta bonusytor för spontant umgänge med grannar, släkt och vänner.

Planerar du en större tillställning finns i ett fristående hus på gården en gemensamhetslokal med kök, perfekt för festmåltider eller kalas. Sköna sommarkvällar kan du ta en spontanfika på gårdshuset generösa uteplats.  Långväga gäster kan inkvarteras i det bokningsbara övernattningsrummet.

När den egna tvättmaskinen inte räcker till har du dessutom tillgång till en gemensam tvättstuga. Vi vill ju att du ska trivas lika bra med ditt nya hem som den gemenskap den ingår i.

Parkering och förråd

Bilen parkerar du på parkeringsplats vid närliggande parkeringsytor där några är försedda med laddstolpe för elbil.

Varje bostad får eget lägenhetsförråd. I kvarteret finns även cykel- och rullstolsrum.

Inredning

Invändigt är din bostad i Slussparken full av genomtänkta och praktiska lösningar. Väggarna är målade i vitt och till det får du ett klassiskt tåligt mattlackat trestavigt ekparkettgolv. För att du sedan ska kunna sätta en personlig prägel på din bostad kan du handplocka detaljer ur vårt tillvalssortiment. Vad du än väljer kan du vara säker på att du får ett hem som håller i längden.

Ett komplett kök

Köket är oftast den plats vi umgås mest i. Därför lägger vi stor vikt på snygg design och framförallt genomtänkta funktioner för att göra det så trivsamt och lättarbetat som möjligt.

Dämpade fullutdragslådor ger dig en god överblick över ingredienserna till grytan som puttrar på din induktionshäll från Cylinda. Varmluftsugnen är inbyggd på bekväm höjd så att du slipper böja dig. 

Köksluckorna från Vedum är i Seniorgården Orignal vita och släta med rostfria handtag, därtill får du en mörkare grå bänkskiva i laminat som är enkel att torka av och klarar dagliga påfrestningar. Kyl- och fryskombination, diskmaskin och mikro ingår också i ditt stilrena kök.

Tvättäkta badrum

I Seniorgården Original får ditt badrum stora vita kakelplattor på väggarna och till det ett golv med kvadratiskt klinker i grått. Duschväggen är i klarglas och snålspolande blandare i krom. Handdukar, tvättmedel och hygienartiklar gömmer du enkelt undan i kommod och väggskåp.

Här ingår också energiklassad tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin. Den praktiska laminatbänken ovanför ger dig en bra arbetsyta för att vika tvätten som kanske hängt på tork på torkställningen John som har 10 meters torklängd. 

Plats för förvaring

Din bostad i Slussparken erbjuder gott om ytor för förvaring.  Inne i lägenheten finns skjutdörrsgarderob, klädkammare eller garderob. Till alla våra förvaringslösningar finns det bra inredningstillbehör med flexibel inredning som du sedan också kan komplettera och anpassa efter dina behov.

Självklart ingår också ett lägenhetsförråd där du kan förvara allt det där som du inte behöver dagligdags. 

Inredningsval

Den fasta inredningen, Seniorgården Original, komponeras av våra inredare med fokus på form, funktion och hållbarhet. För att du ska kunna sätta en egen prägel på din bostad kan du också handplocka detaljer ur vårt tillvalssortiment.

Virtuell visning

Välkommen till en virtuell rundtur, i denna 3D-modell får du en 360-gradersvisning av lgh 31002. Virtuell visning

Hemnet-annons

Se hemnetannons

Bilder

I närheten

Kolla restider

  Om området

  Alnängarna

  Alnängarna är området där natur möter stad. Här har du nära till det mesta. Snöra på dig löparskorna och ta en uppfriskande joggingtur längs å-promenaden strax utanför din dörr, besök det närbelägna Wadköpings friluftsmuseum, eller ta bussen eller cykeln in till stan.

   Läs mer

  trygghetspaketet

  Det är enkelt och tryggt att köpa en bostad av Seniorgården. Vi guidar dig hela vägen till ditt nya hem, från visning till inflyttning. Skulle något oförutsett hända på vägen omfattas du av vårt trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbel boendekostnad och tillträdesskydd. En värdefull garanti som gör ditt bostadsköp till en bekymmersfri och säker affär.

   Läs mer

  Jämför bostäder