JM does not take responsibility for the translation
Alnängarna

Alnängarna

Örebro

   Alnängarna

   Alnängarna är området där natur möter stad. Här har du nära till det mesta. Snöra på dig löparskorna och ta en uppfriskande joggingtur längs å-promenaden strax utanför din dörr, besök det närbelägna Wadköpings friluftsmuseum, eller ta bussen eller cykeln in till stan.

   Alnängarna i Östra delarna av Örebro ligger naturskönt nära vattendragen Svartån, Lillån och Hjälmaren. Här kan du njuta av ett rikt fågel- och växtliv i Rynningevikens naturreservat. Sommartid kan du hänga vid Alnängsbadet eller bara njuta av sköna promenader längs med Svartån eller Lilla Å-promenaden.

   Vintertid bjuder Rynningeviken på perfekta förutsättningar för långfärdsskridskor. Kommunikationerna är goda, flera olika busslinjer passerar i närheten, den bilburne är ute på E18/E20 på bara 10 minuter. Centralstationen ligger också den bara 10 minuter bort.

   Projekt i området

   Kolla restider

    Där natur möter stad

    Alnängarna är en perfekt utgångspunkt för små utflykter, ett träningspass längs med vattnet, eller varför inte ett besök i det pittoreska Wadköping. Ta en promenad längs med ån in till centrala Örebro eller upplev det fantastiska fågel- och växtriket i Rynningevikens och Osets naturreservat. 

    Området är kanske mest känt för CV-verkstäderna samt koloniområdet som grundades i början av 1900-talet och som från början disponerades av anställda vid SJ:s Centrala Verkstäder. 

    Ett boende utöver det vanliga

    par i köket.

    Service och shopping

    I centrala Örebro hittar du all närservice du kan tänkas behöva. Alltifrån apotek och tandläkare till såväl mindre butiker som de flesta stora kedjorna. Här har du bland annat Vågen Gallerian och Krämaren där det mesta inom mode och trender finns.

    Skebäcks vårdcentral och Universitetssjukhuset ligger inom gångavstånd från ditt boende.

    Stadsparken och Wadköping

    I Örebro stadspark kan du njuta av vackra planteringar och konstverk i stadsträdgården, Nära stadsparken, vid Svartån ligger pittoreska Wadköping som skildrar Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö. Här finns museum, utställningar, kafè, restaurang  och en mängd spännande butiker och hanverksstäder. 

    En levande stadsdel

    Området kring Alnängarna är kanske mest känt för sitt anrika koloniområde som grundades i början av 1900-talet samt för CV-verkstäderna (SJ:s Centrala Verkstäder) som med sina vackra karaktärsfulla tegelfasader sätter en stark industrihistorisk prägel på området.

    Örebro kommun och Jernhusen har en långsiktig plan för att utveckla CV-området till en levande stadsdel med många nya möjligheter för boende, jobb och möten. Läs mer om detta på centralverkstaden.se

    Bild: White arkitekter & Jernhusen

    Kommunikationer

    Flera olika busslinjer passerar i närheten av ditt boende i Alnängarna. Härifrån har du gång- och cykelavstånd till Örebro resecentrum som är en knutpunkt för stadsbussarna, men även för länsbussar, charterbussar och taxi. För dig som åker bil är du ute på E18/E20 på bara 10 minuter.

    Jämför bostäder