JM does not take responsibility for the translation
Vintage

Vintage

Vintage betyder äldre vara av god kvalitet. Marie Ramse använder gärna vintage när hon inreder nyproducerade lägenheter.

2016-06-21

Fenomenet vintage - inget nytt

Mycket kan sägas om fenomenet Vintage men en sak är säker – det är inget nytt inom inredning. Mina föräldrar gick ofta på auktion, allra helst gamla bondauktioner där det alltid gick att fynda. Sökte de inredning av lite finare slag var det på sterbhusauktioner vi for. Nu fyndar vi på loppis och i de nu ganska vanligt förekommande vintagebutikerna.

Vintage betyder äldre vara av god kvalitet. Jag använder gärna vintage när jag inreder nyproducerade lägenheter. I lagom dos. En gammal pall, en ärvd fåtölj eller något annat bruksföremål med historia och patina, det tillför så mycket till allt det nya. Men för mig får det inte bli för mycket och ta överhand.

Patinerade detaljer

Tveka inte att blanda nytt och gammalt för att få ett trivsamt hem. Mitt tips är att möblera en nyproducerad bostad med en större andel av nätta, lite moderna eller klassiska möbler. Till det tillsätta de patinerade detaljerna i form av antik matta, en ärvd skänk eller någon detalj som har sin historia.

Visa upp dina bruksföremål, de är vackra att se på och värda att använda.

Med en blandning av gammalt och nytt så blir ofta inredningen väldigt lyckad. Håll ihop stilarna genom en röd tråd. Till exempel, håll dig till en eller två färger eller möbler i ljusa träslag.

Bild 1 | Fotograf och styling Annie Lindgren för Hitta hem.

Bild 2 | Fotograf Sara Medina Lind och styling Marie Ramse.

Inredningstips Kök Inredning
Relaterade artiklar

Jämför bostäder