JM does not take responsibility for the translation
godaste Svampsoppan

godaste Svampsoppan

Vilket svampår! Och än är det inte över. Trattkantareller kan du plocka långt in i november. Så ta en tur i naturen, välgörande för kropp och själ. Njut sedan av höstens smaker. Recept på godaste trattkantarellsoppan hittar du här.

2017-11-09

Lottas trattissoppa

För 4–6 personer
Den här soppan blir god oavsett om du använder färsk eller torkad svamp. Eftersom
du sparar blötläggningsspadet när du använder torkad svamp får den soppan en
något kraftigare svampsmak.


Soppasaker:
3 dl torkade trattkantareller (blötlägg i vatten)
eller
1 ½ liter färska trattkantareller
3 msk smör
4 msk vetemjöl
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten (om du blötlagt svamp använder du spadet så det blir totalt 1 liter
vätska)
1 msk klassisk tomatpuré
1 ½ dl vispgrädde
1 msk roquefortost eller annan mögelost
2 tsk citronsaft

Skär trattkantarellerna i bitar. Smält smöret i en kastrull och fräs svampen några minuter. Ta mer smör om det behövs. Om du använder färsk svamp lägg i svampen innan smöret och låt vätskan som bildas koka in. Strö över vetemjöl och rör om. Häll i buljongen, lite i taget. Rör hela tiden. Smaksätt med tomatpuré och roquefortost. Låt allt småkoka i cirka 10 minuter. Tillsätt vispgrädde och citronsaft. Smaka av. Servera het med ett gott bröd till.

Recept från Seniorgårdens skribent

Gör det själv Kök
Relaterade artiklar

Jämför bostäder