JM does not take responsibility for the translation
Bibblan – Insidan växer fram

Bibblan – Insidan växer fram

Nu är det mesta på plats utvändigt i brf Bibblan i Abrahamsberg. Det är dags att blicka inåt. De som köpt bostad är inbjudna till byggplatsbesök och får gå in i husen för första gången.

2016-10-19

”Seniorgården har ju tagit fram en genomtänkt originalinredning som ska passa bostäderna. Jag litar på att helheten blir bra. Därför gjorde jag få egna tillval.”

En varm augustidag träffas vi i Abrahamsberg. Bostadsköpare, mäklare och representanter från Seniorgården. Det ligger förväntan i luften. Blivande nya grannar står och småpratar. Pekar på fasaden och visar varandra var just deras nya lägenhet ligger.

EN BYGGLEDARE guidar oss genom respektive trapphus. Vi passerar lägenheter, tvättstuga, kikar in i garaget och går ut på det som ska bli en grönskande gård. I dag luktar det fuktigt av nyspacklat och i det som ska bli gemensamhetslokal får vi en skymt av grön fondvägg. I övrigt är det fortfarande mest betong och gipsskivor. Trots att det är en bit kvar, har bygget kommit så pass långt att det snart är dags att få den fasta inredningen på plats. Alla har möjlighet att påverka sin nya bostad. Men alla tänker olika kring inredningsval.

KRISTINA OCH ANDERS LINDVALL flyttar ut från city. Det blir lite som att komma hem, åtminstone för Anders. Han är uppväxt i Abrahamsberg och gick i skolan tvärs över gatan från nya lägenheten. Tidigare jobbade han som konstruktör och byggledare. Det har påverkat familjens val som bland annat omfattar spacklat tak och bänkskivor av sten.

FAMILJEN ADEBÄCK däremot flyttar från Järfälla närmare stan och ser fram emot läget och närheten till tunnelbanan. Tomas med fru och snart vuxen son har köpt en av de största lägenheterna högst upp. Tomas är förväntansfull. Han tycker att det ska bli skönt att lämna radhuset och gräsklipparen bakom sig. När det gäller inredningen har familjen gjort flera tillval. De har bland annat uppgraderat vitvarorna, valt andra innerdörrar och lagt värmegolv.

ANDRA HAR VALT att inte välja. Ann-Louise Lindholm till exempel. Hon har inte gjort några större förändringar och säger att hon litar på att Seniorgården tagit fram ett bra grundkoncept. Ändrar man en sak, följer ju nästa med, menar hon. Det är viktigt att kunna se helheten.

Hemma hos
Relaterade artiklar

Jämför bostäder