Sjöporten

  • Gatuvy
  • Innegård
  • Gemenskap
  • Vardagsrum
  • Kök
  • Badrum

Vasst hus med skarpt läge

Sjöporten ligger bredvid Eriksbergshallen vid korsningen Östra Eriksbergsgatan och Sjöportsgatan. Ett stenkast från kajpromenaden, bekvämt, snyggt och kajnära, i en av Göteborgs mest expansiva stadsdelar. Här bor du havs- och stadsnära på samma gång, med närhet till det mesta. För dig som fyllt 55 år.

Här, i hjärtat av Eriksberg, bygger Seniorgården ett flerbostadshus med 52 lägenheter från två till fyra rum och kök. Huset blir sex våningar högt och har hämtat mycket av sin akitektoniska inspiration ifrån New York, med spännande vinklar och tidlös design.

Här bor du i närheten av allt som Eriksberg har att erbjuda. Caféer, restauranger, kajpromenaden, Eriksbergs köpcentrum, Vårdcentral och friskvårdsanläggningar är bara några av sakerna man finner i närområdet.

Sjöporten släpptes till försäljning för allmänheten 24 juni 2013. 

Byggnaderna

Arkitekturen i Sjöporten har tagit inspiration från de häftiga höghusen i New York och väver samman storstadslivet med charmen av en småstadsidyll. Varje lägenhet utrustas med en väl tilltagen balkong eller uteplats i söder- eller västerläge, och från de flesta balkonger har man även utblickar mot härliga Göta Älv som rinner genom staden.

Närområdet

Sjöporten kommer att ligga mitt på Eriksberg, ett stenkast från kajkanten och med all sorts service inom gångavstånd. Huset ligger granne med Hotell 11, Eriksbergs vårdcentral och Friskis & Svettis. Både Älvsnabben och stombuss 16 stannar vid hållplatser som ligger inom några minuters gångavstånd.

Har du ordnat med lånelöfte?

Till dig som köper lägenhet i Sjöporten erbjuder Handelsbanken förmånliga låneräntor. Du som inte redan har ordnat med lånelöfte rekommenderas att gå in på Handelsbankens hemsida och läsa mer. 

Gå på visning - Hemifrån

Är du också nyfiken på hur just den där lägenheten du är intresserad av ser ut på insidan? Tycker du att en planritning lämnar för mycket åt fantasin?

Då är det läge att gå på en virtuell visning för att se hur tre utvalda lägenheter i Sjöporten kan komma att se ut när de är inredda och klara.

Om du samtidigt vill se dig omkring i området eller se utsiktsvyer ifrån de olika balkongerna kan göra det i Sjöportens virtuella 3D-modell. Det kan ta en stund att ladda modellen. 

Hitta din bostad

Klicka fram ditt boende i Sjöporten! Nu kan du klicka dig runt huset och hitta din drömbostad på Eriksberg. Information om antal rum, boarea, pris, avgift visas samtidigt i listan bredvid.

Sjöporten är ett energiklassat lågenergihus

I våra lågenergihus har vi bra isolerade väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och värmeåtervinning. Lågenergihuset innebär kapade värmekostnader och därmed minskade koldioxidutsläpp. Det här huset är dessutom energiklassat vilket gör att du kan se vilken klimatpåverkan huset har. En energisnål bostad är billigare i drift och bättre för miljön.

Energiklassen i det här huset är B och är baserad på en beräknad energianvändning.

Seniorgårdens energiklassning baseras på Svensk Standard SS-24300 samt ”Riktlinjer för Energiklassning av Bostäder” på http://www.seniorgarden.se/om-oss/miljo-/lagenergihus/.

Fakta om projektet


Namn: Sjöporten
Kommun: Göteborg
Område: Eriksberg
Status: Säljstartat
Energiklass: B
Bostäder: 52 st om 2-4 rok
Boarea:  52 - 105 m² 
Tillträde:  Kvartal 3, 2015
Pris: 3.300 kr - 5.300 kr
Avgift: 1.695.000 kr - 4.795.000 kr
Exkluderat varmvatten
Inkluderat triple play

Storlek Till salu
2 rok 0 st
3 rok 6 st
4 rok 10 st
Visning
  • Söndag 4/5  kl  11:00 - 12:00 Visningslokal på Östra Eriksbergsgatan ovanför Hotell 11  (Karta)

Till prislistan »

Kontakt

Marie Guregård Marie Guregård Titel: Mäklare Företag: Newhomes Telefon: 0722-007570 E-post